W Sheratonie

Uczniowie Szkoły Branżowej odwiedzili Hotel Sheraton Grand przy placu Trzech Krzyży. Jest to jeden z czterech działających w Polsce hoteli Sheraton.

Przyszli hotelarze i kucharze zajrzeli między innymi do pomieszczeń kuchni włoskiej i azjatyckiej oraz poznali ofertę kulinarną  restauracji. Mieli również okazję przyjrzeć się, jak zorganizowana jest praca w garmażerni, kuchni właściwej, śniadaniowej, bankietowej oraz cukierni. Poza częścią gastronomiczną uczniowie odwiedzili strefę relaksu, pralnię, sale konferencyjne i apartamenty hotelowe.

Uczniowie wraz z nauczycielkami Katarzyną Garlej i Ewą Sobolewską serdecznie dziękują kierownictwu hotelu za możliwość wizyty.  Dziękujemy szczególnie paniom Renacie Gut, menadżer odpowiedzialnej za efektywne zarządzanie gastronomią hotelową oraz  Agnieszce Bętkowskiej, kierowniczce służby pięter. Obie panie oprowadziły uczniów po hotelu, interesująco opowiedziały o historii sieci hoteli Sheraton i na czym polega codzienna praca w takim miejscu.

Szczególne podziękowania należą się szefowi kuchni panu Marcinowi Sasinowi, który powitał nas serdecznie i zaprosił na przekąski oraz desery sporządzone przez jego zespół.

Podziel się swoją opinią
Dostosowanie
error: Content is protected !!